zondag 10 augustus 2014

Slaap zacht

Mijn jongens die dragen zo graag marcellekes dat ik er nooit genoeg kan hebben, zowel om te slapen als om thuis mee te spelen, they love it! En omdat het maatje 104 eenbeetje krap wordt was het dringend tijd om grotere marcellekes te maken. Ik gebruikte nog een restje tricot uit de stoffenkamer en combineerde het met witte boordstof. Sommigen zullen die stof wel herkennen want ik maakte al eerder een 'Charlie' met deze stof.
Als patroon voor het marcelleke gebruikte ik het ondergoed patroon van 'van katoen'. Ik gebruikte ook witte boordstof om de zoom mee af te werken, want telkens als ik mijn tricot afwerk met een tweelingnaald , komt mijn stiksel los ;-(. Als iemand hier tips voor heeft , let me know !
9 opmerkingen:

 1. Ik heb dat probleem dus ook altijd. Om gek van te worden. Want daarna heb ik geen zin meer om het weer over te doen.

  Kijk even op de blog van mie katoentje. Die legt een prima oplossing uit. Volgens mij heet het de gestikte zigzag.
  Sindsdien gaat het goed. Maar dam nog heb ik liever een dubbel stiksel. Ziet er nog iets professioneler uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip , kzal eens kijken op haar blog :-)

   Verwijderen
  2. http://miekatoentje.blogspot.be/2014/04/rood-met-blauwe-stippen-tutorial.html?m=1

   hierbij nog even de link naar hetgeen ik bedoel.

   Verwijderen
 2. Mijn tip: ik stik alleen met sterker garen wat niet zo snel knapt. Zorg dan vervolgens voordat je stikt, dat de je de onderdraad en de bovendraden wat langer zijn. En als je rond bent (stik een steek dubbel) knip je de draden niet te kort af. Nu kun je alle vier de bovendraden met de hand (naald en draad) naar achteren steken en alle draden nu afwerken (door ze met een aantal kleine steekjes vast te zetten. Oh, ja, zorg er nog wel voor dat je voordat je de draden afhecht, je de boord nog wel wat uitrekt. Dit zodat er nog rek mogelijk is.
  Ik heb op deze manier de afgelopen tijd al behoorlijk wat boorden vastgezet en ze zijn nog steeds niet kapot gegaan! Veel succes!
  Www.jurkenenshirtjes.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen